Cazare decentă în Budapesta

Luna trecută, în drumul nostru spre Croaţia, am făcut un stop de 4 ore în Budapesta pentru a-i caza pe ai mei. Cerinţa specială a fost o cazare centrală, pe lângă o staţie de metrou, cu bucătărie personală (varianta ideală) şi bineînţeles, la un preţ cât mai bun.

 

Zis şi făcut. Sărci pe goagăl, ca de obicei ajung pe booking.com şi, după câteva opţiuni aleg Alfa Apartment. Scrie aici că e un complex de apartamente aflat într-o clădire din centrul oraşului. Poziţia este într-adevăr bună, aproape de podul Libertăţii (Szabadság híd). Preţul: 40€/noapte/cameră. Review-urile sunt ok, are chiar rating peste 8. Sună bine, aşa că îl iau. După rezervare şi primirea pe mail a confirmării automate de la booking.com, în mai puţin de 5 minute vine şi email de la administratori, tot de confirmare.

Peste câteva zile, ajunşi la faţa locului, găsim uşor locaţia (trăiască GPS-ul). Accesul este facil, pe o stradă destul de îngustă (Erkel utca), plină de maşini parcate. Cam greu de găsit un loc. Drumul se intersectează cu o stradă plină de cârciumi (Raday utca), atenţie că este trafic. La numărul 14/A găsiţi locaţia. Stabiliţi de la primul contact pe mail cu Sylvya (cea din mailul de confirmare) să vă păstreze un loc în parcarea subterană, costă 12 €/zi. Trebuie să vă mişcaţi rapid şi sa parcaţi maşina pentru că strada e full şi veţi da multe ture pentru un loc. Dacă nu ajungeţi cu maşina, problema e mai simplă. Coborâţi la staţia de metrou Kálvin tér pe linia albastră şi o luaţi pe strada cu restaurante. La apoximativ 200m vă intersectaţi cu Erkel utca iar apartamentele sunt la numărul 14/A.

Locaţia este de fapt un bloc obişnuit cu mai multe apartamente. Intrarea este păzită (portarul nu ştie decât maghiară), există o curte interioară bine întreţinută. Apartamentul este foarte curat şi bine luminat. Sunt două camere duble (bănuiesc că a doua cameră nu a fost ocupată, dar în cazul nostru se putea folosi deşi nu trebuia să o plătim), o bucătărie mică dar complet utilată. TV în camere, cablu digital şi DVD + o mică bibliotecă cu filme. Toaleta este în apartament, WC-ul separat de duş, totul foarte curat. O terasă mare dă în curtea interioară, vis-a-vis de o şcoală primară. Puteţi lua micul dejun la masa de pe terasă, e o atmosferă plăcută. Cu Sylvya vă veţi înţelege foarte bine, e amabilă şi vă poate furniza hărţi ale Budapestei + alte detalii la cerere. Dacă ieşiţi din clădire şi o luaţi la dreapta, la capătul străzii daţi în piaţa de souveniruri (Nagyvásárcsarnok). Tot ce vă doriţi în materie de cumpărături veţi găsi aici. Peste drum de piaţă începe celebra stradă comercială Váci utca.

Deci, o locaţie ideală pentru explorat Budapesta pe care o recomand în mod deosebit. Datele de contact sunt:

Alfa Apartment Service Budapest
Sylvya & George Dezslik
Telefon: +36(20)245 6599, +36(70)521 3459
Skype : AlfaApartment
Web: http://www.alfaapartment.com/
E-mail: Info@AlfaApartment.com
Distracţie plăcută!

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.