În natură, prin corp, pentru minte – acasă la Frații Jderi

“Jderul este un animal mic. Jderul este greu de prins. Jderul atacat devine rău. Jderul mănâncă puțin și bea ponderat. Jderul, cu excepții, nu este gras. Jderul nu se umflă în pene, căci nu are. Jderul nu este mândru, nici umil. Jderul este calm, are și nervi. Jderul are grijă de frații lui la necaz. Jderul nu ajunge niciodată la necaz. Jderul are și surori. Jderul este serios numai dacă este cazul. Jderul se străduiește mereu. Jderul, ca animal, nu este dobitoc. Jderul trăiește cât poate și apoi moare. Ca și omul.” – din filosofia Fraților Jderi

 

Jderul e zdravăn, am completa noi. Îi place compania de calitate, prietenii și oaspeții care îi trec pragul viziunii – una dichisită de 3 stele, numită Satul de vacanță Utopia Verde. Jderul are negreșit cei șapte ani de acasă plus educație superioară, are simțul umorului, e călit, nu îi este frică de iarbă, de soare, de ploaie sau de zăpadă. Iubește copiii și adoră să îi antreneze în Academia de Aventură. Jderului nu-i plac manelele, nici grătarele la margine de drum … la fel ca Bursucului.

Vizuina îi este ascunsă de ochiul curios al celor neinițiați. Localizată în Vâlcea, lângă Brezoi, pe Valea Lotrului, într-un loc în care terenul plan se împletește cu pădurea, într-un peisaj ireal de frumos, vizuina este concepută ca o tabără de antrenament pentru supraviețuire în natură. Jderul este perseverent, muncește și investește aici în mod susținut de aproape 20 de ani și se bucură de viață și de natură, alături de prieteni.

Jderul nu te lasă să lenevești. Te trezește dimineața în sunetul mistic al unui clopot de bronz și te pune să mergi desculț pe iarba cu rouă, să faci exerciții de înviorare și să saluți Soarele. Te învață să savurezi mai întâi momentul, apoi micul dejun cu o cafea excelentă. Zgârcenia nu îi este caracteristică, pentru că Jderului îi place mâncarea cinstită, ca la bunica acasă, cu ingrediente proaspete, gătită fără grabă.

Jderul adoră să colinde munții împreună cu oaspeții săi și să îi învețe exercițiul tăcerii, terapia cu sunetele naturii și conștientizarea energiei benefice a locului. Te duce la stână, unde te tratează cu brânză proaspătă, luată direct din strecurătoare. Simți gustul primordial al laptelui dulce transpus în bulgărele alb, așa cum rar mai întâlnești. De fapt mai întâlnești dar dacă Jderul e în preajmă … alta e situația 🙂

Jderul este responsabil și activ implicat în protecția mediului înconjurător. Iubește muntele, îl vrea curat, apreciază micile detalii care fac diferența unei vieți frumoase. În urcușul nostru pe Strategica, drumul dintre nori de pe muntele Latoriței, la modul cel mai natural posibil a adunat dozele de aluminiu și cutiile de bere uitate de către turiștii iresponsabili. Discret, fără nici un comentariu, Jderul a dat o lecție pe care cei care au avut ochi de văzut și-au însușit-o.

Jderul este flexibil. Poate organiza teambuilding-uri, vacanțe sau weekenduri de neuitat, de la aventură pură până la relaxare și programe terapeutice (piscină, saună, gimnastică, masaj, meditație și tehnici de respirație). De multe ori insistă pentru incursiuni în locuri speciale din România – Sarmisegetusa sau Poiana Omului.

“În natură, prin corp, pentru minte” – asta este filosofia de viață a Jderului. Bursucului i-a plăcut în vizuina Jderului și a aflat că nu e singur – mai are frați. Iar Bursucul are soață, așa că Frații Jderi au rămas prieteni cu Bursucii soți … pe veci!

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.