Biscuiți, oștenii mei? Biscuim, Măria Ta! … și am biscuit!

Am ronțăit primul liliac astă vară, în România și ne-am delectat cu gustul bun de unt și cacao de calitate … se vede treaba că era un liliac deosebit de gustos. Știm că v-ați fi așteptat să-l fi mâncat în țări mai exotice, prăjit sau la grătar, eventual marinat în curry sau lapte de cocos … dar câteodată preferăm handmade–urile preparate de pastry Chefi.

 

La începutul vacanței am găsit câțiva lilieci pe aeroport la Otopeni și i-am îndesat în bagaj, în ideea că … mai bine să fie decât să nu fie. După vreo săptămână de meniu ultra sănătos cu orez, legume și fructe, ne-a cam apucat dorul de casă, de ceva dulce așa că, pe o insulă pustie din nordul Vietnamului … am scos biscuiții din desagă. Dar haideți să aflăm ce-i cu acești biscuiți pe care îi tot lăudăm …

În primul rând: sunt foarte simpatici prin forma pe care o au. Aici intervine răbdarea Chefului care decupează fiecare liliac, alintându-l totodată cu o formă realizată după desenul inițial al designer-ului de biscuiți. Există doar două forme de decupat lilieci și doar una ideală … câtă precizie, am zice noi! Ar mai fi arta de a cunoaște cuptorul, deoarece altfel s-ar alege scrumul de aripile micilor mamifere puse la copt.

În al doilea rând: sunt de calitate foarte bună, hand-made. Ingredientele au fost testate și combinate până când s-au obținut calitatea și gustul de casă al produsului. S-au încercat diferite mărci de unt, cacao, făină cu un anumit conținut de proteină, tocmai pentru a da aluatului consistența dorită. Din culisele fabricării ar mai fi: la o măsură de unt se adaugă două măsuri de făină și jumătate măsură de zahăr, făina este mai întâi cernută prin sită, untul are 82% grăsime și se folosește doar o anumită marcă de top, ouăle trebuie să fie proaspete, se frământă aluatul în cantități mici, în două etape, se dă la rece aproximativ 3 ore apoi se întinde în straturi subțiri. Nu se adaugă absolut nici un ingredient artificial sau conservant.

În al treilea rând: au o poveste, un concept. Vlăduț este un vampiraș educat, în vârstă de 10-12 ani, cu origini nobile – urmaș al contelui Dracula, căruia îi plac la nebunie dulciurile … îi place să călătorească prin Romania sau, mai nou, prin țări mai îndepărtate …

Sub pretextul biscuiților Vladuț’s Story ne-am jucat zilele trecute de-a bucătăreala și “am biscuit” câteva tăvi pline ochi, apoi i-am decorat cu royal icing (pentru cei care au cerut rețeta aici o repetăm: 250 gr. zahăr pudră bine cernut se amestecă cu o linguriță zeamă de lămâie și un albuș de ou bătut spumă; se pune compoziția într-un poș și se decorează biscuiții. Dacă se vrea glazură colorată se amestecă căteva picături de colorant alimentar).

Un workshop culinar interactiv foarte vesel, iar la cererea prietenilor se pare că există ceva presiune pe Vladuț’s Story – să-și dezvăluie secretele pentru toată gama de produse: turtă dulce, prune în ciocolată, caramele sărate cu unt …

Produsele Vlăduț’s Story pot fi cumpărate online sau în magazinele Art&Craft din Sibiu și Târgu-Mureș și în cadrul galeriilor comerciale Best Value din Aeroporturile Henri Coandă – Otopeni, Timișoara, Cluj, Craiova și Constanța.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.