Biscuiți, oștenii mei? Biscuim, Măria Ta! … și am biscuit!

Am ronțăit primul liliac astă vară, în România și ne-am delectat cu gustul bun de unt și cacao de calitate … se vede treaba că era un liliac deosebit de gustos. Știm că v-ați fi așteptat să-l fi mâncat în țări mai exotice, prăjit sau la grătar, eventual marinat în curry sau lapte de cocos … dar câteodată preferăm handmade–urile preparate de pastry Chefi.

 

La începutul vacanței am găsit câțiva lilieci pe aeroport la Otopeni și i-am îndesat în bagaj, în ideea că … mai bine să fie decât să nu fie. După vreo săptămână de meniu ultra sănătos cu orez, legume și fructe, ne-a cam apucat dorul de casă, de ceva dulce așa că, pe o insulă pustie din nordul Vietnamului … am scos biscuiții din desagă. Dar haideți să aflăm ce-i cu acești biscuiți pe care îi tot lăudăm …

În primul rând: sunt foarte simpatici prin forma pe care o au. Aici intervine răbdarea Chefului care decupează fiecare liliac, alintându-l totodată cu o formă realizată după desenul inițial al designer-ului de biscuiți. Există doar două forme de decupat lilieci și doar una ideală … câtă precizie, am zice noi! Ar mai fi arta de a cunoaște cuptorul, deoarece altfel s-ar alege scrumul de aripile micilor mamifere puse la copt.

În al doilea rând: sunt de calitate foarte bună, hand-made. Ingredientele au fost testate și combinate până când s-au obținut calitatea și gustul de casă al produsului. S-au încercat diferite mărci de unt, cacao, făină cu un anumit conținut de proteină, tocmai pentru a da aluatului consistența dorită. Din culisele fabricării ar mai fi: la o măsură de unt se adaugă două măsuri de făină și jumătate măsură de zahăr, făina este mai întâi cernută prin sită, untul are 82% grăsime și se folosește doar o anumită marcă de top, ouăle trebuie să fie proaspete, se frământă aluatul în cantități mici, în două etape, se dă la rece aproximativ 3 ore apoi se întinde în straturi subțiri. Nu se adaugă absolut nici un ingredient artificial sau conservant.

În al treilea rând: au o poveste, un concept. Vlăduț este un vampiraș educat, în vârstă de 10-12 ani, cu origini nobile – urmaș al contelui Dracula, căruia îi plac la nebunie dulciurile … îi place să călătorească prin Romania sau, mai nou, prin țări mai îndepărtate …

Sub pretextul biscuiților Vladuț’s Story ne-am jucat zilele trecute de-a bucătăreala și “am biscuit” câteva tăvi pline ochi, apoi i-am decorat cu royal icing (pentru cei care au cerut rețeta aici o repetăm: 250 gr. zahăr pudră bine cernut se amestecă cu o linguriță zeamă de lămâie și un albuș de ou bătut spumă; se pune compoziția într-un poș și se decorează biscuiții. Dacă se vrea glazură colorată se amestecă căteva picături de colorant alimentar).

A fost un workshop culinar interactiv foarte vesel, iar la cererea prietenilor se pare că există ceva presiune pe Vladuț’s Story – să-și dezvăluie secretele pentru toată gama de produse: turtă dulce, prune în ciocolată, caramele sărate cu unt …

Produsele Vlăduț’s Story pot fi cumpărate online sau în magazinele Art&Craft din Sibiu și Târgu-Mureș și în cadrul galeriilor comerciale Best Value din Aeroporturile Henri Coandă – Otopeni, Timișoara, Cluj, Craiova și Constanța.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.