Bucureşti Citylights

Frumuseţea fiecărui loc trebuie căutată. În călătorii ne bucurăm de locurile animate, luminate, pline de viaţă, mai ales în oraşele mari. Trăim la maxim acele momente, iar când ne întoarcem acasă, picăm în capcana rutinei, nu mai vedem acea strălucire din vacanţă. De ce ar fi oraşul tău altfel? Cum ar fi să devii turist la tine acasă?

 

De-a lungul timpului, noi înşine am descoperit locuri în Bucureşti care, în anumite momente ne-au făcut să ne simţim ca în vacanţă. Ce-i drept, nu puţine au fost destinaţiile vizitate, ce pot concura cu succes într-un top mondial Citylights. Dintre toate, doar aici este “acasă”. În acest fel am ajuns să comparăm. Iar concluzia a fost una foarte bună.

Un oraş cu mai multe perspective, atât de comentat, dar şi lăudat, Bucureştiul dă tonul dezvoltării întregii Românii. Statisticile ni-l prezintă ca fiind o capitală europeană aglomerată, recunoscută pentru cluburile sale şi pentru viaţa de noapte. Istoria ne dezvăluie Bucureştiul încă din anul de graţie 1459, considerând că denumirea de Micul Paris, atribuită între cele două războaie mondiale corespundea stilului franţuzit al locuitorilor săi … Ghidurile turistice ni-l descriu ca un amestec între Occident şi Orient, ca un loc ce merită vizitat. Doar în ochii locuitorilor săi, întotdeauna foarte grăbiţi, farmecul oraşului pare să se estompeze …

Cu toate acestea, Bucureştiul este viu, îndeosebi centrul său, un loc ce vibrează indiferent de oră. Centrul Vechi – inima oraşului – este vestit pentru atmosfera sa trepidantă, ce reuşeşte să imprime o relaxare totală, prin multitudinea restaurantelor, teraselor, cluburilor şi magazinelor sale. În această zonă, limba oficială este engleza, turiştii vizitează locurile într-un amestec de uimire şi spirit critic în timp ce localnicii îşi petrec câteva ore de vacanţă în propriul oraş. Iar acordurile de mandolină, chitară sau vioară ce răsună pe străzile Centrului Vechi completează cu adevărat atmosfera de vacanţă.

Un mod uzual de vizitare a centrului unui oraş este turul de noapte, cu magia luminilor şi a jocurilor de culoare ce-l animă. Turul Bucureştiului pe timp de seară poate începe din Piaţa Victoriei cu Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Antipa, via Piaţa Romană, apoi poate continua pe Calea Victoriei spre Ateneu, ori în Piaţa Universităţii, în Piaţa Unirii cu Centrul Vechi – unde Banca Naţională, Palatul CEC, restaurantul monument istoric Caru cu Bere, Biserica Stavropoleos şi Teatrul de Comedie sunt parte din istoria oraşului – apoi spre Palatul Parlamentului sau spre Cheiul Dâmboviţei ori către Biblioteca Naţională. Căutăm un moment de reculegere la mănăstirile Antim, Bucur sau Radu Vodă (1568), un strop de cultură la Opera Naţională sau la Teatrul Naţional, o bere şi o narghilea în Pasajul Vilacrosse, o relaxare binemeritată în parcul Cişmigiu, Izvor sau Herăstrău … iar lista poate continua.

Spectacolul urban sporeşte la căderea întunericului. Centrul Bucureştiului freamătă, asemeni marilor oraşe. În pragul sărbătorilor de iarnă, luminile împânzesc bulevardele iar o simplă plimbare pe străzile din centru devine o vacanţă de neuitat. Dacă eşti turist în propriul oraş, îl poţi savura la pas, pe îndelete, zile în şir. Dacă eşti oaspetele nostru şi te grăbeşti, îţi recomandăm să apelezi la un serviciu de încredere de închirieri auto, disponibil în Bucureşti.

Am fost turişti în propriul oraş şi ne-a plăcut. I-am admirat luminile, l-am bătut în lung şi în lat, l-am fotografiat. Vă lăsăm aşadar în compania fotografiilor de noapte – Bucureşti Citylights, o colecţie pe care o vom îmbogăţi an de an.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.