Lumea văzută în portrete – Nepalezi

Dincolo de spectacolul stradal absolut fascinant, care îţi oferă perspective diferite asupra vieţii, călătoria în Nepal este o experienţă a culorilor şi a chipurilor. Jocul culorilor ce depăşeşte sărăcia exterioară te face să observi  în mod special cochetăria femeilor nepaleze.

 

Înveţi să apreciezi diversitatea şi reuşeşti să vezi frumuseţea aşa cum este ea, fără să o măsori în şabloanele şi standardele revistelor de modă occidentale. Mai degrabă o regăseşti într-un zâmbet. Deşi, este o frumuseţe un pic ajutată – dacă stau să îmi aduc aminte, nu cred că am văzut vreo nepaleză fără brăţări, diverse şiraguri la gât sau glezne, cercei, flori în păr, saari asortat, oricât de tânără sau bătrănă era.

În exterior sărăcia există, însă în Nepal înveţi să descoperi liniştea şi frumuseţea din interior.

Chipurile sunt greu de descris. În schimb, sentimentele sunt uşor de citit. Click pe foto pentru mărire.

Afară sunt chipuri distincte pe care le observi la tot pasul şi care totuşi îţi par nesemnificative. Dar opreşte-te o oră şi stai într-o zonă de unde poţi să contempli chipuri.Chipuri care pur şi simplu trec pe stradă.

Chipuri care vând legume sau flori.
Chipuri pierde-vară, care nu fac nimic.
Chipuri care s-au întâlnit la o şuetă şi vorbesc sau cântă.
Chipuri care zâmbesc sau care plâng.
Acum chipurile devin parte din lumea ta, iar tu simţi că eşti parte din lume.

Related posts

10 comments

  1. da, ai dreptate Ioana, m-am uitat din nou la photo, dar am ales asa pentru faptul ca fetita este foarte importanta pentru familia ei, in sensul in care nepalezii care au copii mai altfel, se considera mandri … acesti copii au insemnatate pentru ei

  2. Nepalezii… sant foarte dulci, comunicativi,blanzi si foarte simtiti… nu am cuvinte sa ii descriu intr-un cuvant… ii iubesc am trait cu ei in aceiasi casa si oras…. multumesc …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.