“Be a local in Nepal” cu Good Karma Trekking şi Explore Travel

06.Explore Travel si GKT

O excursie complexă trebuie pregătită în cele mai mici detalii. Când destinaţia este una neobişnuită iar detaliile privind cazarea, transportul sau diverse activităţi locale presupun un efort logistic suplimentar, e momentul să apelaţi la experţi.

 

Vacanţa din Nepal a fost perfectă iar reuşita ei se datorează în mare parte organizatorilor. În general nu suntem fani ai agenţiilor de turism, ştim foarte bine să ne organizăm o vacanţă, însă atunci când pleci la drum într-o ţară puţin cunoscută cum ar fi Nepalul, unde lucrurile nu stau în general într-o ordine perfectă, e bine să ai pe cineva de încredere alături. Garanţia unei experienţe pozitive stă în organizare, iar aceasta trebuie tratată cu mare atenţie încă dinaintea plecării. Alegerea unei agenţii experte în astfel de tururi este esenţială. Nu putem încheia povestea din Nepal fără a-i prezenta pe cei care au pus-o la punct în cele mai mici detalii. Aşadar:

Explore Travel este agenţia din România care s-a ocupat de toate detaliile privind rezervările – zboruri, cazări (în colaborare cu agenţia nepaleză); asigurări de sănătate, transferuri, formalităţi de obţinere a vizei de Qatar, un lucru nu tocmai simplu, ţinând cont că autorităţile din Golful Persic solicită pentru obţinerea ei un sponsor, de obicei o companie aeriană sau un hotel. Din prezentarea proprie, Explore Travel este agenţia de turism care îşi doreşte să inspire trecerea turismului obişnuit într-o nouă etapă: cea de călătorie în esenţa locurilor. Din acest motiv, punem accent pe experienţe cât mai autentice, în care Călătorul devenit localnic se contopeşte cu mediul înconjurător. Nimic mai adevărat, ne-am simţit cu adevărat localnici în Nepal, de aceea îi recomandăm cu căldură şi vom merge mai departe pe mâna lor. Pentru că, dincolo de latura comercială, la Explore Travel găsim oameni pasionaţi. Îi puteţi cunoaşte mai bine citindu-le poveştile de călătorie pe exploretravel, un blog fascinant în care veţi afla multe detalii din experienţele unice pe care poate le veţi trăi într-o zi alături de ei. Şi pentru că privim spre viitor, e bine să ştiţi că Explore Travel va organiza în următoarele luni expediţii similare – Haideţi cu Imperator în Thailanda alături de Cezar Dumitru, Explore India şi Nepal, o incursiune culturală cu Iulia de la Viajoa şi, poate cea mai mai incitantă dintre toate, Patagonia – Capătul pământului, un phototour alături de fotograful Mihai Moiceanu în sudul Americii de Sud.

Good Karma Trekking este agenţia locală care a fost alături de noi zi de zi în Nepal. Dacă ar fi să ne gândim la ghizii cei mai buni, cu siguranţă ei s-ar numi Raj şi Bijay. Receptivi la dorinţele şi nevoile întregului grup, au făcut totul pentru a ne simţi confortabil şi în siguranţă pe întreg parcursul expediţiei. Ne-au pus la dispoziţie autocar, microbuz sau alte mijloace de transport. Au fost cu noi în barca de rafting, în baldachin pe elefant, s-au trezit cu noaptea în cap să ne arate răsăritul, ne-au dat toate informaţiile de care am avut nevoie. Ne-au însoţit ca două umbre în periplul nostru nepalez, în condiţiile în care turul oficial a mai cuprins alternative ca Tibet şi Bhutan. Raj a însoţit grupul tibetan până la graniţă, unde l-a predat în bune condiţii ghidului chinez iar cu cel de-al doilea grup a mers până în Bhutan. Pe ultima sută de metri, a găsit timp să-şi ia rămas bun de la noi, în ultima zi, la aeroport în Kathmandu.

Iată ce scrie Raj despre compania sa: Good Karma Trekking este un turoperator energic ce organizează în primul rând drumeţii montane şi expediţii în colaborare cu agenţii de turism europene şi americane. De asemenea, face acelaşi lucru pentru persoane fizice şi grupuri individuale din întreaga lume, pentru îndeplinirea fiecărui vis. Nepal este un paradis al călătorilor şi cel mai bun mod de a explora acest paradis montan este de a-l străbate la pas şi de a descoperi cele mai înalte locuri din această lume. Good Karma Trekking are o experienţă  vastă în cunoaşterea regiunilor Annapurna, Langtang şi Everest, fiind capabilă de a satisface cerinţele individuale şi de a asigura tot sprijinul necesar în timpul vizitei dumneavoastră. Compania depune toate eforturile pentru a satisface nevoile de călătorie şi siguranţa dumneavoastră, sperând să plecaţi din Nepal cu zâmbetul pe buze. În timpul expediţiilor avem grijă nu doar de oaspeţii noştri ci şi de ghizii care vă vor asigura întreg suportul pe toată durata călătoriei. Good Karma este un turoperator înregistrat legal cu sediul în Kathmandu, membru cu drepturi depline al TAAN (n.a. Trekking Agents Association of Nepal). De asemenea, compania investeşte 10% din profitul net în Protecţia Mediului. Pe lângă tururi şi expediţii montane, cu ajutorul Good Karma Trekking puteţi desfăşura o mulţime de activităţi în Nepal precum mici drumeţii, rafting, paragliding, safari în junglă, excursii cu ghid sau zboruri montane.

Nu putem să nu-l menţionăm pe iniţiatorul acestei călătorii. Cezar Dumitru aka Imperator este cel mai cunoscut blogger de travel din România şi unul din partenerii de călătorie din Nepal. Cezar a cutreierat lumea în lung şi în lat prin 100 de ţări (până la acest moment, iar cifra creşte de la an la an) şi are o mulțime de poveşti pe care majoritatea dintre voi le-au citit pe blogul său, acolo unde aterizăm şi noi aproape zilnic. Prima sa campanie de a călători alături de cititorii săi tocmai s-a încheiat. Urmează tura din Thailanda de la sfârşitul lui ianuarie. Este un excelent organizator şi un bun tovarăş de călătorie (pot să-i spun aşa, că a fost în Coreea de Nord), aşa că vă lansăm invitaţia de a vedea lumea alături de Imperator.

La final se cuvine să amintim un prieten care aparent nu are nicio legătură cu organizarea călătoriei din Nepal. În realitate, fotograful Mihai Moiceanu este cel care ne-a dat scânteia, având un rol determinant în alegerea destinaţiei. Nici nu se putea altfel, iar dacă-i veţi urmări filmul Povestiri din Himalaya ne veţi înţelege. Nepalul lui Mihai este deosebit, prezentat într-o succesiune de fotografii şi muzică tradiţională, însoţită de comentariul autorului. Multe informaţii le-am preluat din acest film, cum ar fi cadourile pentru copiii Tharu sub formă de creioane. Nu mare ne-a fost mirarea când la Pashupatinath l-am descoperit pe acelaşi Sadhu ce apare pe copertă. DVD-ul poate fi achiziţionat online, la un preţ ce valorează cât un prânz în Kathmandu. Veţi descoperi o lume incredibilă aflată la poalele Himalayei.

Mihai Moiceanu este un nume de referinţă în fotografia din România, un mare iubitor de natură şi un împătimit al muntelui. Această combinaţie l-a purtat pe multe meridiane, a vizitat locuri mai mult sau mai puţin îndepărtate, a cunoscut oameni, obiceiuri, tradiţii. Din călătoriile sale a venit de fiecare dată cu tolba plină cu poveşti şi imagini extraordinare. Organizează workshopuri şi phototoururi, atât în ţară cât şi în afară. Anul acesta s-a reîntors în Nepal, descoperind încă o dată prin lentila aparatului foto mirajul acelei lumi magnifice. În luna martie lansează o nouă provocare – o călătorie la capătul pământului, în îndepărtata Patagonie chiliană, organizată împreună cu Explore Travel. Dacă ideea Be a local in Patagonia vă surâde, acţionaţi.

Un gând bun tuturor partenerilor de călătorie ce ne-au fost alături în Nepal. Ne-am simţit excelent alături de voi! Namaste!

Related posts

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.