… şi am povestit la LumeaMare

În sâmbăta care tocmai a trecut am avut onoarea de a fi povestitor la ceainăria Green Tea din Bucureşti, în cadrul evenimentului “Poveşti din LumeaMare“, ajuns deja la a 13-a ediţie.

 

Ca de obicei, ne-am relaxat în cadrul atmosferei intime oferită de ceainărie. Roxana şi Alex, gazdele noastre, au fost ca de fiecare dată la înălţime, mai ales că ne-au delectat în pauză cu bucate chinezeşti preparate în ziua evenimentului. Am degustat cu această ocazie chifteluţe cu sos dulce acrişor, orez fript cu legume şi o salată de alge (foarte gustoasă). Iar pentru temerari, Alex a pus la dispoziţie câteva seturi de beţe. În ceea ce mă priveşte, am mâncat cu mare poftă, pentru că abia terminasem povestirea şi eram lihnit… Iar la final ne-am bucurat de tombola cu premii oferite de Green TeaLamonza şi Books Express.

Capul de afiş şi momentul cel mai aşteptat l-a constituit prezentarea de excepţie a lui Mihai Moiceanu despre Nepal şi Himalaya, o incredibilă poveste a vieţii din acel colţ de lume, transpusă în imagini spectaculoase şi însoţite de comentariul autorului. Mihai Moiceanu este unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi profesionişti din România. Organizează de câţiva ani workshopuri şi phototour-uri prin ţară şi în afara ei. În 2009 a condus expediţia fotografică Nikon Himalaya Trek, de unde a preluat imagini ce ne-au fost prezentate în proiecţia numită Povestiri din Himalaya. În cadrul phototour-urilor organizate de el, turiştii fotografi ajung să cunoască în profunzime, prin lentila aparatului foto, cadrul natural al zonelor vizitate, viaţa şi obiceiurile localnicilor. Pentru noi a fost un privilegiu de a-l cunoaşte personal.

Eu am povestit aventura noastră de anul trecut din China. Fiind la prima apariţie de acest gen în public, am avut ceva emoţii, dar am încercat să le diminuez pe parcursul poveştii. Deşi m-am pregătit cu multe detalii şi date statistice, nici nu am simţit cum a trecut timpul ce îmi era alocat, astfel că m-am văzut nevoit să scurtez mult din explicaţii şi să măresc viteza de proiecţie a fotografiilor. Din acest motiv am scăpat şi câteva date eronate (cum ar fi hutongul, pe care l-am datat de doar 100 de ani … când el exista, săracul, din vremea dinastiei Ming), dar sper că am găsit înţelegere în public. Iar pentru asta îi mulţumesc.

Povestea completă a escapadei noastre din China (care include şi zilele petrecute în Dubai şi Hong Kong) o puteţi parcurge în serialul China 2010 – pas cu pas, ce conţine 18 episoade plus un intro.

Related posts

6 comments

  1. Don't worry, te-ai descurcat foarte bine. Si oricum ai fi avut o scuza orice ai fi zis, doar era luna ATAT de aproape de pamant fix in ziua cu pricina, nu? :-)))))

  2. Felicitari! Si eu am avut ocazia sa povestesc despre Japonia la Ceai cu povesti si mi-a placut tare mult deschiderea oamenilor care au venit la eveniment 🙂
    LumeaMare rulz! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.