Nepal internet – café cu Răzvan Marc

În sâmbăta care tocmai a trecut am dat o fugă la Sinaia pentru a participa la o lansare de carte, un eveniment important în lumea călătorilor.

 

Nepal internet – café, scrisă de binecunoscutul globetrotter Răzvan Marc, este povestea primei sale incursiuni în misterioasa ţară de la poalele Himalayei, expediţie desfăşurată cu mai mult timp în urmă, pe vremea când Nepalul încă era regat. Autorul povesteşte cu mult umor şi lux de amănunte aventurile prin care a trecut, alături de localnici sau parteneri ocazionali de călătorie. Cartea este savuroasă, uşor de citit şi cu siguranţă vă va incita. Nu este un ghid turistic, dar veţi găsi în conţinutul său suficiente informaţii pe care le puteţi folosi într-o eventuală incursiune pe cont propriu în Nepal.

Răzvan ne-a fost tovarăş de călătorie în ultima vacanţă … din Nepal (prima pentru noi, a treia pentru el). Citind cartea, am retrăit emoţiile acelor zile, pentru că am parcurs exact acelaşi traseu şi ne-am amuzat aflând amănunte noi precum experienţa călătoriei în autobuzele locale. Cineva mi-a spus la întoarcere că Nepalul este o destinaţie care cere întotdeauna o revenire. Probabil că nu ne vom întoarce prea curând acolo, iar dacă vă întrebaţi merită …?, cu siguranţă răspunsul este da. Răzvan confirmă acest lucru şi cel mai bun mod de a afla este să-i citiţi cartea. O găsiţi deja în librării la preţul de 16 ron. Dacă doriţi un autograf şi aţi ratat momentul, vă puteţi revanşa la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, ce se va desfăşura în perioada 23-27 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo, Bucureşti.

Lansarea de la Sinaia s-a petrecut într-o atmosferă destinsă în cochetul restaurant Kuib aflat în zona Cumpătu, o locaţie pe care o recomandăm călduros, mai ales în această perioadă de toamnă. O parte din echipa Nepal 2011 s-a reîntâlnit aici, alături de Dragoş Pârnog de la Explore Travel, cel care a organizat cu succes această expediţie. Nu putea lipsi, bineînţeles, Cezar Dumitru aka Imperator, artizanul şi iniţiatorul campaniei Haideţi cu Imperator în Nepal şi Bhutan. Alături de Dragoş, acesta a luat cuvântul, amintind audienţei despre faptul că se regăseşte, la fel ca şi noi, în întâmplările povestite. În completare, ne-am bucurat de imagini din Nepal vizionând un film al parapantiştilor din Braşov care s-au dat în acest an pe culmile înzăpezite ale Himalayei.

Pentru că s-a vorbit întreaga seară despre Nepal şi eram într-un restaurant, nu puteam să nu degustăm tradiţionalul Dal Bhat, mâncarea nepalezilor din orice moment al zilei. După două săptămâni de hălăduit prin acele locuri am considerat că suntem experţi în a superviza modul de preparare aşa că ne-am pus şorţurile şi l-am însoţit pe Răzvan în bucătărie. A urmat o sesiune foto plină de umor şi un minireportaj pe care îl puteţi urmări pe Travel Mix. Concluzia – Dal Bhat-ul de România a fost delicios.

Răzvan Marc este prezentatorul emisiunii Bazar de pe TVR 2. De ani de zile străbate lumea în lung şi în lat aducându-ne în case fel şi fel de poveşti de călătorie, inedite şi incitante. Cu peste 100 de episoade la activ, Bazar este una din emisiunile cu cea mai mare notorietate din România. Deşi îl cunoaştem face-to-face pe Răzvan de puţin timp, am spune că îl ştim de o viaţă, pentru că îl urmărim încă de la primele ediţii. Şi vom călători în continuare alături de el, fie că ne vom afla în faţa televizorului sau în acelaşi avion, către noi destinaţii de vis.

Related posts

3 comments

  1. Tocmai am terminat de citit cartea. Cu regret am constatat ca este una dintre cele mai slabe carti de calatorie citite de mine. Regret banii dati chiar daca nu au fost multi. N-am plecat cu asteptari prea mari dar si acestea au fost spulberate. In afara de cateva fraze, restul cartii este mai mult decat anost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.