Eleganţă şi stil în inima Parisului

De cele mai multe ori căutăm să optimizăm costurile unei călătorii prin alegerea ofertelor cele mai bune. Nu ne dăm în lături de la un zbor low cost sau o cazare într-un hostel. Din când în când însă avem şi momentele noastre de răsfăţ …

 

Paris. Oraşul romantic, preferatul aristocratelor pisici şi a micuţului Ratatouille, una din marile metropole ale lumii, un loc inegalabil în care fiecare călător visează să ajungă măcar o dată în viaţă. Aici, cuvântul de ordine este eleganţa. Cine nu-şi doreşte o plimbare pe Sena, o vizită la Versailles, jurăminte romanţate pe scările de la Sacre Coeur (cam greu acum, cu atâta aglomeraţie şi bişniţari) sau o privelişte cu Tour Eiffel de la balconul hotelului? În următoarele rânduri vă prezentăm recomandarea noastră de cazare în Paris, una numai bună pentru completarea unei vacanţe de vis în Oraşul Luminilor.

Hotelurile din cadrul celebrului lanţ Radisson Blu sunt de multe ori o opţiune accesibilă. În general, cazările cu multe stele, de la patru în sus oferă condiţii şi standarde ridicate, dar preţul urcă pe măsură. Alegerea unei locaţii în inima Parisului nu este deloc uşoară, mai ales dacă îţi doreşti ceva mai extravagant pentru impresionarea iubitei. În acest caz contează calitatea şi confortul camerei, pe lângă locaţie, renumele hotelului ori accesul facil la mijloacele de transport. De aceea, hotelurile Radisson Blu  reprezintă un bun raport calitate-preţ, oferind standarde ridicate şi servicii pe măsură la un preţ decent, nu neapărat mic dar nu întotdeauna mare, pentru că oferte există şi trebuie urmărite.

Să nu se creadă că facem reclamă, nu am primit nicio solicitare în acest sens. Am avut însă ocazia de ne caza în câteva hoteluri Radisson Blu iar impresiile sunt exclusiv personale, la fel şi fotografiile. Cea din capitala Franţei a fost una extrem de plăcută, de aceea dorim să o împărtăşim. Cu ceva timp în urmă am scris despre experienţa din Dubai de la Radisson Blu Deira Creek. Azi este momentul să ne răsfăţăm în Paris. Şi nu oriunde, vom merge aproape de zona Operei, foarte aproape de Galeriile LaFayette (la doar două-trei minute de plimbare), la Radisson Blu Ambassador Hotel, Paris Opera.

În ciuda numelui sonor, hotelul nu este superluxos. Eleganţa îi este dată de clădirea în stil Art Deco a anilor ’20 ce şi-a pus amprenta în multe zone ale capitalei. Apropierea de zona comercială şi de frumoasa clădire a Operei este un atu pentru cei ce vin aici la cumpărături. Conexiunea cu întregul oraş este asigurată prin staţia de metrou Richelieu Drouot de pe linia 9, aflată la nici 20m de hotel. Obiective precum Moulin Rouge, Sacre Coeur, Muzeul Luvru sau Tour Eiffel pot fi atinse astfel foarte simplu şi rapid. Hotelul are 4* şi le merită din plin. Un lobby generos se află la parter, unde veţi găsi un elegant restaurant numit după adresa hotelului (Le 16 Hausmann) şi un bar despre care nu putem spune prea multe pentru că nu am intrat în el.

Camerele sunt spaţioase şi dotate generos cu tot ce trebuie. Am remarcat paturile cu saltele foarte groase, extrem de confortabile. Pot să spun că după o zi de hălăduit prin Paris veţi dormi ca lupii, înveliţi în cearceafurile apretate de la Radisson. În rest, dotări de patru stele – LCD, telefon internaţional, masă de călcat, uscător, o gamă largă de cosmetice de baie, multe prosoape şi halate, minibar, complementar fructe, ceaiuri şi cafele. Room service, serviciu de spălat lenjeria şi tot tacâmul. Dacă ajungeţi aici, solicitați recepţionerului să vă dea o cameră la ultimul etaj cu vedere spre Operă şi Tour Eiffel. Veţi putea încheia astfel ziua privind de la geam sclipirile de la ore fixe ale inegalabilului turn.

Micul dejun este inclus în preţ şi nu poate fi descris prea mult, pentru că nu cred că aţi avea vreo preferinţă care să nu existe în meniu. La cerere se poate comanda. Fiind în Franţa, este evident că gama de croissante şi alte produse de patiserie este extrem de variată. Dacă sunteţi gurmanzi, pentru micul dejun la Radisson Blu va trebui să alocaţi cel puţin o oră.

La final trebuie spus că internetul este gratuit în toate hotelurile aflate în lanţ, în orice loc veţi fi, inclusiv în camere. Politica hotelului este de a solicita la momentul cazării un card de credit pentru blocarea unei sume de bani ce constituie garanţie în vederea eventualelor daune sau a consumaţiei de la bar. Nu recomand să daţi cardul pentru că vi se va opri o sumă consistentă, pe lângă cea debitată pentru plata efectivă a camerei. Recuperarea sumei se face în maxim o lună, aşa că insistaţi să constituiţi garanţia plătind cash. Banii se pun în plic (primiţi pentru ei o chitanţă) şi se restituie la plecare.

Aşadar, dacă doriţi o vacanţă specială cu o cazare deosebită luaţi în considerare câteva nopţi petrecute la Radisson Blu Ambassador Hotel Opera din Paris. Veţi avea parte de momentul vostru “Chic” în unul din cele mai selecte oraşe ale lumii.

Related posts

4 comments

  1. Pe mine ma deranjeaza foarte tare treaba aia cu garantia. Nu stiu de ce se pleaca de la ideea ca suntem niste delicventi si-o sa le furam asternuturile sau o sa le spargem paharele. In plus nu inteleg de ce se restituie dupa o luna, ca pe mine nu ma lasa sa le platesc cazarea peste o luna.

  2. E la fel ca la închirierea unei mașini, le trebuie o garanție, doar de pe card de credit. La ultimul Radisson, în decembrie în Dublin, mi-au oprit de două ori suma – cea efectiv plătită pe cameră plus garanția, pe care am recuperat-o la 2 săptămâni după. Din acest motiv recomand să se lase cash la recepție. E practică generalizată.

  3. Și noi alegem Ibis, de obicei când au oferte. Atunci este cel mai bun raport calitate-preț. Am stat în Cracovia la un hotel dintr-un lanț local ce imita Ibisul, la un preț mai mic, foarte convenabil, dar condițiile erau mult mai slăbuțe.La Radisson Blu e altceva, aici se pune accent mai mult pe confort. Nivelul este și el diferit. Hotelurile Ibis sunt de 2*, Radisson de 4* și 5*, rareori de 3. La fel ca și la Ibis, există câteodată oferte bune. Majoritatea Ibisurilor sunt periferice, în timp ce Radisson Blu sunt centrale, exceptându-le pe cele de la aeroport. În plus, micul dejun extrem de copios face uneori diferența. Într-un oraȘ ca Oslo, unde totul este cumplit de scump, micul dejun ne-a salvat de o masă în plus. La Ibis se plătește separat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.