Trândăveală în Kymi, la Valledi Village

Despre mirificul orăşel din insula Evia am povestit în primul articol postat pe blog (Paradisul din Kymi ). Dacă am reuşit să vă captez atenţia şi aţi luat decizia de a face o incursiune până acolo, ţineţi cont de recomandarea noastră pentru o cazare de excepţie.

 

Aşa cum am scris atunci, pentru prima noastră ieşire în Grecia am pus degetul la întâmplare pe hartă. Un deget norocos, a spus cineva, care avea să ne ducă într-un loc deosebit. Atracţia acelor locuri a fost mai mult decât irezistibilă, astfel încât un an mai târziu ne-am reîntors pe aceleaşi meleaguri. De vină nu a fost doar micul oraş, marea sau plajele, dar mai ales hotelul unde am fost cazaţi. La Valledi Village.

Ce ne-a determinat să ne întoarcem la acelaşi hotel? În primul rând oamenii. Este o mică afacere de familie condusă de mamă şi fiu. Se vede de la o poştă cât de mult suflet pun în tot ceea ce fac pentru client. În al doilea rând, curăţenia. Totul strălucea. Hotelul nu este mare, am numărat aproximativ 20 de camere şi ne întrebam cum de reuşesc să-l întreţină atât de bine în condiţiile în care am văzut o singură femeie de serviciu. În al treilea rând, camera. Una din cele mai bune, aflată cu siguranţă în topul cazărilor de prin călătoriile noastre. Dotată cu aproape orice îţi trecea prin cap. În primul rând, o mini bucătărie în care am găsit o plită, o chiuvetă, un frigider şi o măsuţă. Bineînţeles, baie proprie şi aer condiţionat. Într-un colţ al camerei, un televizor. E drept că nici nu l-am deschis, iar pentru meciurile de la EURO 2008 am beneficiat de un LCD cu diagonală mare în lobby.

Dar poate principalul motiv care ne-a făcut să ne întoarcem a fost terasa din camera noastră. Un an am suspinat după ea, şi acum ne încearcă un oftat numai când ne gândim la serile petrecute acolo. Mare, spaţioasă, dotată cu două fotolii, o canapea şi măsuţă din ratan, este idealul oricărui trântor aflat în vacanţă. Nu o dată am adormit între pernele moi, uitându-ne lung la bărcile de pescuit care ieşeau seara în larg. Pentru că view-ul către mare face absolut toţi banii. De acolo aveam o vedere de ansamblu către port, către sud până dincolo de Platana sau dimineaţa spre insula Skyros, din spatele căreia răsărea soarele. Ce imagini surprindeam la 5 dimineaţa (da, m-am trezit nu o dată să văd răsăritul), înainte ca soarele să-şi arunce primele raze în văzduh. Ce poze minunate ieşeau! Efortul trezirii merita cu prisosinţă. Pentru că e singurul moment în care Skyros poate fi văzută cu ochiul liber, în orice altă parte a zilei nici nu ştii că e acolo, la o oră de mers cu un ferry care pleacă o dată pe zi, chiar din portul Kymi.

Valledi Village

Şi după ce am detaliat camera, haideţi să dăm un ochi pe la păpică. Micul dejun este inclus în preţ, de tip bufet. Nu vă gândiţi că veţi găsi zeci de feluri, e totuşi un mic hotelaş, nu dimatai lanţul, dar vă garantez că nu veţi pleca de la masă nesătui. Au multe feluri de prăjituri. În plus, gazda vă pregăteşte în fiecare dimineaţă şi vine personal la masă să vă servească baclavale tipice insulei Evia, diferite de cele obişnuite. Tot la hotel vă puteţi delecta cu prânzul, dacă doriţi. Vă asigur că după ce aţi gustat musacaua o să vă fie foarte greu să alegeţi alt local. Recomandată ar fi doar cina în oraş, pentru că la Valledi un prânz lângă piscină e un răsfăţ total. Nu de alta, dar urmează o binemeritată siesta şi e bine să aveţi patul în apropiere. Pe scurt, mâncarea este ieftină şi foarte gustoasă.

Am pomenit ceva de piscină …? Dar ce piscină …! Numai bună de bălăceală. Kymi este o destinaţie de weekend preferată îndeosebi de atenieni, astfel încât în timpul săptămânii nu e mare vânzoleală prin oraş şi nici camerele hotelului nostru nu sunt prea pline, aşadar nici piscina. Nu puţine au fost momentele când am fost stăpânii săi absoluţi. Iar dacă vi se face poftă de un suc natural, o cafeluţă, un capuccino sau o îngheţată şi vă e lene să ieşiţi din binecuvântata sursă de răcoreală, rugaţi-l frumos pe Giorgios (proprietarul) să vă servească cu una din cele enumerate mai sus. Veţi fi onoraţi cu un pahar sau o ceşcuţă chiar la buza piscinei, la botu’ calului. Asta da viață.

Pentru a savura câteva zile în micul oraş de la malul Egeei nu vă trebuie decât o maşină şi voinţa de a parcurge 1.200 km până aici. Există un autobuz din Atena care ajunge până în Kymi, dar nu e varianta cea mai comodă. Pentru ca vacanţa voastră să fie perfectă, mergeţi la Valledi Village, pentru că nu veţi regreta. Veţi fi întâmpinaţi de Giorgios şi mama sa mereu cu zâmbetul pe buze. Parcarea este gratuită, la fel şi wi-fi. Fiecare cameră are terasă proprie cu vedere la mare. Plaja este foarte aproape, dar dacă aveţi maşină puteţi încerca altele mult mai interesante. Noi vă recomandăm una singură: Kalamos. V-am dat pontul cu recomandarea hotelului şi a plajei dar în niciun caz nu veţi scoate de la noi numărul camerei noastre preferate. Cea cu terasa minunată. E un amănunt pe care îl ţinem doar pentru noi 😉

Nu căutaţi hotelul în oferta agenţiilor din România. Puţini au auzit de Kymi. Mergeţi direct pe situl Valledi Village. Pozele vorbesc de la sine. Faceţi o rezervare. Urcaţi în maşină şi nu vă opriţi decât în piscina lui Giorgios, lenevind sub soarele binefăcător al Greciei, cu un suc natural de portocale alături. Noi nu vom rata cu siguranţă acest sezon la Valledi Village.

Related posts

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.