Danubius Health Spa Resort Brădet

Probabil că nu trece o zi în care să nu te gândești că ar fi timpul să pui frână activităților stresante și monotone. Să visezi la o evadare într-un loc în care să te relaxezi și să uiți de toți și de toate, undeva în mijlocul naturii.

 

Este clar! Anul acesta începem să redescoperim România și avem supriza să vedem că există locuri frumoase unde, datorită investițiilor din fonduri europene și private se poate face turism premium în adevăratul sens al cuvântului. Cine s-ar fi gândit că la Sovata, unde cândva Nicu făcea armata, iar sloganul haide să-l cunoști pe tata era la mare modă în epoca comunistă, lucrurile s-au mai schimbat între timp? Și noi care credeam că în România se duc “la băi” doar pensionarii … 🙂

Aveam să aflăm lucruri interesante despre acest loc, cu ocazia invitației Andradei de a participa la lansarea oficială pe piața turismului balnear a noului hotel de 4*: Danubius Health Spa Resort Brădet.

Odată ajunși în Sovata, prima impresie a fost cea a unei mici stațiuni montane de poveste unde atomosfera liniștită, aerul curat, restaurantele și terasele dichisite te îmbie la relaxare. Cu alte cuvinte, am ajuns într-o stațiune vie, veselă, așa cum ne imaginăm că ar trebui să fie toate destinațiile rurale de vacanță din România. Infrastructura bună, curățenia și bunul gust al amenajării micilor parcuri și străduțelor am putea spune chiar că ne-au surprins! Ne-am și văzut savurând câteva zile în centrul de wellness & spa pe malul Lacului Ursu, denumit și Marea Moartă a Transilvaniei.

Poziționat pe piața serviciilor antistress, cu mesajul No stress. Balance your life, hotelul Danubius Health Spa Resort Brădet vine în acest an pe piață cu un produs bine gândit, ce poate face oricând concurență produselor similare din străinătate prin calitate, preț și promovare. Este vorba despre Pachetul turistic Antistress – motiv pentru care hotelul a obținut încă din anul 2007 acreditarea în Managemenul Stresului, în cadrul Institutului Internațional de profil din München. Targetul pentru acest pachet turistic este atât cel al persoanelor fizice 30+ cât și cel al companiilor ce doresc să organizeze teambuilding-uri tematice pentru angajați.

Pachetul Antistress include o consultație medicală inițială, consiliere antistress și proceduri diverse precum masaj medical, magnetoterapie, oxigenoterapie, împachetări cu nămol din lacul Ursu, gimnastică, băi relaxante cu plante și uleiuri esențiale, training autogen și altele. Rolul acestui pachet este eliminarea stresului, astfel încât prețul a fost gândit pe același principiu, acesta fiind de 390 ron/persoană pentru 5 zile. Pentru că și copiii pot fi un factor de stres, hotelul pune la dispoziție o grădiniță cu supraveghere calificată, unde părinții dornici de relaxare au libertate totală între orele 10-18.

Hotelul dispune de tot confortul și are o capacitate de 88 camere și 5 apartamente, inclusiv o cameră special dedicată persoanelor cu alergii, unde toți parametrii pot fi reglați contra alergenilor care-i supără pe turiști! Există în fapt o multitudine de servicii oferite de wellness & spa dar cele care ne-au atras atenția în mod special sunt Baia Cleopatra – cu miere și lapte, masajul detoxifiant cu miere, masajul anticelulitic, Nordic Walking și masajul thailandez.

Ca strategie pe termen mediu și lung, piața românească are un mare potențial pe piața serviciilor turistice antistress, de terapie integrată body & mind, de reechilibrare psihică și fizică. Iar calitatea superioară a serviciilor oferite de către hotelul Brădet se bazează pe experiența grupului Danubius Hotels, din care face parte, alături de Hotelul Sovata 4* și Făget 2*. Danubius Hotels este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, deținând un portofoliu de 56 hoteluri în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia și, desigur, în România.

Sovata și-a dobândit renumele pe plan mondial datorită aerului său puternic ionizat și a lacurilor sărate, cu proprietăți miraculoase în tratamentul diverselor afecțiuni – locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice și dermatologice. Vedeta incontestabilă a zonei este lacul Ursu, așezat pe o fundație de sare. Concentrația salină extrem de ridicată scade treptat către suprafață, iar stratul de 10-15cm de apă dulce (provenit din ploi) formează o peliculă ce acționează ca o barieră termică. Se formează astfel un fenomen heliotermic iar Ursu este cunoscut ca fiind singurul lac helioterm din Europa. Dincolo de proprietățile sale curative, rămân frumusețea și farmecul său. O plimbare sau o alergare de dimineață în jurul lacului (există pistă special amenajată) te umple de energie. În orice anotimp, lacul Ursu oferă turiștilor panorame splendide, reflectate în luciul perfect al unui lac de munte.

Ca un ultim argument suprem pentru o minivacanță la Sovata vă spunem că în zonă există un traseu funcțional de mocăniță. Se pleacă din gara mică, pe o rută de aproximativ o oră, până la Câmpu Cetății. Iar în zilele însorite, ce poate fi mai relaxant decât o baie de pomină în lacul Aluniș sau chiar în lacul Ursu?

Related posts

2 comments

  1. Bine gândit target-ul unui astfel de turism. La ce stil de viață haotic se practică mai ales prin București, pariez pe o cerere crescândă de astfel de pachete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.