“ReMarking Romania” – cel mai mare proiect de remarcare trasee montane din România

Am parcurs trasee montane pe timp de noapte sau în condiții de vreme rea și de fiecare dată am ajuns cu bine la destinație datorită lor. Pentru că, de cele mai multe ori, diferența dintre un traseu marcat și unul nemarcat poate fi … vitală.

 

Asociația ArtTour România organizează la finalul acestei primăveri cea mai amplă activitate de remarcare a traseelor montane din țară. Proiectul ReMarking Romania are ca scop principal remarcarea traseelor montane din România.

Prima ediție a proiectului se va desfășura în perioada 26-28.05.2017 la Dâmbovicioara, în județul Argeș, unde vor fi reabilitate 8 trasee montane din masivul Piatra Craiului, în arealul Ciocanu – Dâmbovicioara – Podu Dâmboviței.

Deoarece ArtTour susține și gastronomia românească, sâmbătă, 27 mai, gazdele vor pregăti, pentru toți participanții, o masă festivă, unde producătorii locali își vor promova produsele și preparatele tradiționale din zona Dâmbovicioara.

Acest eveniment va oferi nu doar o oportunitate de colaborare pentru organizațiile pasionate de mediu, turism, sport și gastronomie, ci și experiențe unice pentru cei aproximativ 100 de voluntari implicați.

ArtTour România, alături de sponsorii proiectului vor asigura materialele pentru marcare, cazarea, mesele voluntarilor și distracția acestora. Astfel, contribuția oricărui pasionat de munte și de drumeții este binevenită!

Tot în weelend-ul 26-28 mai, în paralel cu proiectul de remarcare trasee montane, ArtTour România alături de Societatea Română de Protecția Mediului, Asociația “Clubul Prieteniei” și Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara vor desfășura și o amplă campanie de ecologizare a zonei în cadrul proiectului Dâmbovicoara Eco. Oricine își dorește să contribuie la promovarea României este binevenit. Pentru mai multe detalii legate de proiectul de ecologizare Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara vă stă la dispoziție.

Prin aceste 2 proiecte, asociația ArtTour România și partenerii acesteia doresc să promoveze și să crească, din punct de vedere turistic, zona Dâmbovicioara din județul Argeș.

ArtTour România este prima asociație de publicitate turistică care ne promovează România în 5 limbi străine. Promovarea spațiului carpatic reprezintă unul dintre obiectivele principalele ale asociației. Acest lucru se poate realiza prin întreținerea traseelor montane, realizarea de evenimente outdoor care împreună contribuie la creșterea potențialului turistic.

Astfel, prin activitățile desfășurate, proiectele ReMarking Romania și Dâmbovicoara Eco, vor valorifica potențialul turistic al Dâmbovicioarei, contribuind la promovarea României.

Pentru mai multe informații referitoare la proiectul ReMarking Romania accesați următorul link.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.