Foto flash – La oi, bace, la oi!

Într-un cadru mioritic, la poalele Bucegilor, iată vin din vale, ne ieșiră-n cale, mândrii ciobănei … să tot râzi de ei.

 

Mare concurs mare – decernarea premiilor Mr.Bace Autentic, sezonul 2014. Ciobani veniți din toate colțurile mesei s-au întrecut în cele mai diverse îndeletniciri specifice: proba de îndemânare – cum să mulgi oaia și nu câinele când ești rangă, detalii despre tehnica modernă de băgat berbecii în țarc, cum să (pardon) belești mielul în ajun de Paște, care este diferența dintre brânză, urdă și caș … plus alte prostii de pe la stână. Studiu de caz – contabilitatea la oi. În final, departajarea s-a făcut la proba artistică – recitarea cu intonație a baladei “Miorița” … în maghiară.

Aveți în imaginile următoare finaliștii. Juriul a fost indecis, așa că vă lăsăm plăcerea de a vota care din cei patru este cel mai autentic și care … cel mai kitsch.


Bace Nicu

Baciul Digital 2.0

Bace Bursuc

Bace Împărat

Au pozat pentru dumneavoastră:

Bace Nicu cel oltean, Mr.Nicky – de curând s-a convertit în otoman, pentru că a fost la Stambul în vizită de lucru

Baciul Digital 2.0, zis Petruș – propune conectarea online a stânelor de pretutindeni, într-o rețea care să concureze Facebook

Bace Bursuc, pe numele său Cătălin – în ciuda faptului că se dă brănean de-al locului, în viața sa n-a muls o oaie

Bace Împărat, aka Cezar – campion național la transhumanță, membru marcant în Confederația Stânelor

Amfitrion al distinsului eveniment a fost pensiunea Hanul Oierului (nume predestinat, păi unde altundeva?). Pe post de oaie, în lipsa oricărei miorițe laie-bălălaie … caniche-ul BAMSE. În rolul câinelui bărbat … motanu’ Oierică.

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.