Cazare cu iz medieval în Sighişoara

Dacă v-aţi dorit vreodată răsfăţ şi calitate, un somn adânc, fără griji, într-un iatac generos şi curat, venim cu o recomandare chiar de aici, de pe meleagurile noastre. Ce-aţi zice să fiţi oaspeţi de seamă “La Castel”?

 

Sighişoara este fără doar şi poate una din destinaţiile de top ale României … şi pe bună dreptate. Aproape în fiecare an poposim pe malurile Târnavelor, fie că suntem în trecere, într-un citybreak sau într-o vacanţă prelungită. Singura cetate din Europa locuită permanent ne cheamă şi ne oferă de fiecare dată momente unice şi clipe de relaxare: poveşti spuse în fapt de seară pe lângă zidurile greu încercate, o delicioasă prăjitură la Casa Cositorarilor, o plimbare pe aleile cetăţii, imagini panoramice din Turnul cu Ceas ori inevitabila vizită cu degustare la Pivniţa lui Teo. Toate sunt tabieturi consacrate pentru călătorul care nu calcă pentru prima oară aici, în Sighişoara.

Cei care îşi doresc să rămână măcar pentru o noapte în cetatea Sighişoarei au la dispoziţie o grămadă de pensiuni şi hoteluri, multe dintre ele chiar în inima ei. Din păcate, nu toate sunt pentru orice buzunar. În atâtea incursiuni, am întâlnit aici fel şi fel de turişti, călători, pelerini, pierde-vară sau cum s-or mai fi numit. Pentru cei cu buget restrâns există un hostel curat în cetate unde am stat deseori, mai ales că mâncarea era ieftină şi bună. Din păcate, în ultima incursiune am constatat că nici acolo nu mai e ce a fost, preţurile crescând considerabil. Pentru cei deschişi unei experienţe deosebite, oferta este mult mai variată iar aici e o chestiune de gust. Pensiunile, hotelurile şi restaurantele se întrec în atragerea turiştilor cu fel şi fel de denumiri medievale, cu camere spaţioase, cu poveşti şi legende, cu meniuri sofisticate. Şi atunci, dacă tot ajungi pe tărâmuri de legendă, de ce să nu încerci ceva cu totul special, să experimentezi o întoarcere în timp, alegând o pensiune “altfel”?

La Castel este un loc irezistibil. Nu e situat în cetate, dar se poate ajunge în centrul ei în doar 10-15 minute de mers pe jos. Am spune că locaţia este ideală, atât timp cât nimeni nu tulbură liniştea dimprejur, poate doar cohorta de mâţe ce şi-a găsit sălaş în curtea gazdei. Clădirea, reamenajată cu mult bun gust într-un stil arhitectural cu iz medieval este situată într-o zonă de case, departe de şoseaua principală, departe de gălăgia prăvăliilor sau cârciumilor. O curte generoasă te aşteaptă iar dacă vii cu maşina, ai la dispoziţie loc de parcare gratuit, supravegheat video. După miezul nopţii, poarta este închisă pentru liniştea muşteriilor. În cazul în care ai benchetuit prea mult prin cetate şi ai rămas pe dinafară sau ajungi târziu de pe drum, un telefon rezolvă problema

Pensiunea este o afacere de familie şi este deschisă doar de câteva luni. Încă de la început, proprietarii au înţeles că pentru a răzbi pe o piaţă turistică atât de dinamică cum este cea a Sighişoarei trebuie să investească în calitate. Şi nu s-au zgârcit. Vechiul conac boieresc a fost refăcut practic de la zero. Au angajat un arhitect şi au folosit numai materiale de top. Au preferat ca în loc de cantitate să aibă calitate astfel încât pensiunea deţine doar 9 camere, una şi una – mari, aerisite, frumos decorate, ce beneficiază de dotări care pot satisface gustul celor mai pretenţioşi clienţi. Mobilierul săsesc a fost refăcut de meşteri din Biertan. Băile sunt mari, aşternuturile de calitate iar totul străluceşte de curăţenie. Reţeaua wireless bate fără probleme în toate camerele. O plimbare prin hol îţi lasă şi mai mult impresia că ai tras la un castel veritabil: tablouri, sculpturi, potire, obiecte din mobilier vechi, restaurate, scări masive din lemn. Un aspect pozitiv este că acceptă animale de companie contra unei taxe suplimentare. La minusuri trecem lipsa mic dejunului. O cramă şi un acces la bucătărie asigură călătorului o minimă facilitate, dar credem că pe viitor ar fi util ca mic dejunul să fie inclus în pachetul de servicii. De asemenea, cel puţin la momentul trecerii noastre, nu se putea plăti cu cardul.

Pensiunea “La Castel” poate fi găsită pe situl propriu sau pe Booking.com. Preţul pe cameră este de 40 euro, am spune unul corect pentru calitatea oferită. În caz că doriţi să faceţi rezervare prin telefon, iată-l: 0745.515.902. În weekend e de obicei plin, aşa că rezervaţi din timp. Odată ajunşi, veţi fi întâmpinaţi de o familie plăcută şi extrem de sociabilă. Şi după câteva zile petrecute aici, veţi percepe Sighişoara … altfel 🙂

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.