J-Hoppers Osaka Central

Se spune despre Japonia că este o ţară scumpă. Sincer, costă ceva, dar nu mai mult ca Italia, spre exemplu, Anglia sau, Doamne păzeşte, Norvegia, unde banii fug din buzunar ca apa pe Niagara. În Japonia, dacă eşti chivernisit, o scoţi la liman onorabil.

 

O economie semnificativă se poate face la cazare, dacă ai ceva răbdare şi ştii unde să cauţi. O locaţie centrală este de cele mai multe ori preferată, mai ales când transportul este deficitar. Nu e cazul Osakăi, dar de ce să stăm la periferie …? Inima oraşului se află în zona Umeda, unde predomină zgârie norii şi hotelurile cu multe stele, la preţuri pe măsură. Dacă ne retragem un pic, să zicem doar o staţie de tren către periferie, intrăm în zone normale, cu străduţe pitoreşti şi începem să dăm de hosteluri. Înapoi spre centru nu e decât o plimbare la pas de un sfert de oră. Un astfel de hostel este J-Hoppers din zona Fukushima.

Principalul atu îl constituie poziţia foarte aproape de linia de tren Loop Line, staţia Fukushima, de unde se ajunge foarte uşor la principalele obiective din oraş. Se află pe o stradă pietonală (acelaşi nume, Fukushima) plină de restaurante. Curăţenia se pare că este principala preocupare a angajaţilor pentru că totul străluceşte. În primul rând, nu se intră în hostel cu încălţările de afară (nu că pe străzi ar fi mizerie). Încă de la intrare veţi fi întâmpinaţi de un rastel cu papuci şi o bancă unde vă puteţi schimba. Există un dulap pentru depozitarea încălţărilor proprii, dacă nu aveţi încredere (pantofii voştri rămân practic afară) le puteţi lua în cameră. Alt rastel e plin cu umbrele, în caz de ploaie puteţi împrumuta. În apropiere găsiţi supermarketuri gen 7 Eleven, în cel mai apropiat fiind şi un bancomat (doar la nevoie, pentru că au comisioane de retragere mari).

Camerele sunt simple. Un pat, o masă şi cam atât. Toaleta şi duşurile sunt pe hol, dar nu e cazul să vă faceţi probleme. Este cel mai curat hostel de acest gen pe care l-am întâlnit. Veţi fi cu siguranţă impresionaţi de acest lucru şi veţi simţi obligaţia morală ca după folosinţă să lăsaţi totul la fel ca înainte. La toaletă găsiţi tot ce vă trebuie (săpunuri, geluri, aftershave, paste de dinţi etc.). Bucătăria comună (se află la parter) este de asemenea ultradotată. Ce trebuie reţinut e că recepţia se închide după ora 22. Dacă ajungeţi mai târziu în prima zi, vorbiţi din timp cu ei pe mail să vă lase codul interfonului şi aşternuturi curate, altfel veţi dormi o noapte pe banca din faţă … De asemenea, nu au lift, iar dacă veniţi cu un bagaj animalic o să faceţi tur de forţă până sus în cameră. Au zone de relaxare şi socializare plus terasă pentru fumători. La fiecare etaj sunt calculatoare cu internet, dar se plăteşte (să aveţi monede de 100¥, au o cutiuţă cu timer alături, unde decartaţi). Tastaura este setată pe caractere japoneze şi va dura un pic până o veţi schimba. Staff-ul este foarte profi şi amabil. Se pot închiria biciclete la un preţ bun.

La momentul şederii noastre (octombrie 2008) cazarea era de aprox. 42€/noapte/cameră. Acum, din cauza aprecierii cursului la yen, preţul a urcat undeva spre 50€ dar tot merită. Îi găsiţi punând şoarecu’ pe Hostelworld sau pe situl propriu, recomand citirea review-urilor. Dacă v-a plăcut e bine de ştiut că mai au hosteluri în Kyoto, Hiroshima şi Hida Takayama.

Aşa că, dragi călători, 別れを、お楽しみください adică “Wakare o, o tanoshimi kudasai (drum bun şi distracţie plăcută) în Osaka!

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.