#GreekExplorer – incursiune prin țara măslinilor

În urmă cu 7-8 ani ne-am găsit un locșor de vis numai bun pentru trândăveală. Se numește Kymi, un mic sătuc localizat la mijlocul insulei Evia, a doua insulă ca mărime din Grecia. Nu l-am căutat prea mult, mai degrabă ne-a găsit el pe noi, ținând cont de faptul că am pus degetul pe hartă absolut la întâmplare. Ne-a plăcut atât de mult Evia încât am repetat isprava un an mai târziu. Și tot atunci ne-am promis că vom reveni.

 

#GreekExplorer team

Când am primit de la Turism Market invitația pentru o săptămână de infotrip în Grecia iar pe lista destinațiilor am văzut insula Evia, nu am stat pe gânduri. Mai mult, o incursiune în Corfu, Meteora și Riviera Olimpică, toate promiteau o vacanță cu succes garantat. Visam deja la tzatziki, souvlaki și ulei de măsline. Grecia, locul scăldat de soare … chiar și în luna aprilie? Evident, aici sunt 300 de zile însorite pe an. Am pornit așadar într-o dimineață de primăvară, alături de alți 20 de bloggeri de travel, jurnaliști și fotografi, cu intenția declarată de a descoperi secretele nebănuite ale Greciei.


De-a lungul celor șapte zile am avut de toate – traversări de ferry, explorare pe insule, trekking, experiențe gastronomice, croazieră și sirtaki. Am socializat cu localnicii, am degustat din licorile tradiționale, ne-am plimbat în voie pe plajele aproape pustii. Am parcurs aproape 4000 km pe uscat și aproximativ 150 mile marine, mulți kilometri la pas, am adunat fotografii și impresii de neuitat.

Vă invităm în perioada următoare să explorați alături de noi fascinanta Grecie, să descoperim împreună plajele sale, să admirăm albastrul inconfundabil al Egeei și al Mării Ionice, să ne pierdem prin străduțele înguste ale satelor sau dimpotrivă, să trăim intens pe bulevardele marilor orașe. Pentru că Grecia este o sursă inepuizabilă de bună dispoziție!

Episodul următor: #GreekExplorer – pe urmele sihaștrilor ortodocși

Acest articol a fost scris în infoturul #GreekExplorer: Corfu, Evia și Grecia Continentală” organizat de Turism Market în parteneriat cu agenția de turism Tramp Travel și cu sprijinul Nikonisti, Travel with a Smile, Lamonza și Art&Craft.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.