Goodyear 4×4 Winter Experience și atracția Dobrogei

Dragi prieteni călători, vacanța nu s-a terminat. Am lăsat pentru finalul sezonului poate cea mai antrenantă tură din acest an. Expediția organizată de Goodyear în Dobrogea va începe peste câteva zile, iar TravelBadgers va face parte din caravana 4×4, alături de pasionați ai offroad-ului, ce vor explora unele dintre cele mai interesante zone din România.

 

În acest an am călătorit prin țară mai mult decât în mod obișnuit. Am revenit în locuri dragi, am revăzut prieteni vechi și am descoperit o mulțime de locuri despre care doar am auzit sau am citit. Și pe măsură ce descopeream, realizam cât de frumoasă este de fapt România. Moldova, cu mănăstirile sale, Maramureșul cu tradițiile străvechi, Ardealul cu plaiurile și fânețele în mijlocul cărora îți vine să te scufunzi și să visezi. Transilvania, cu cetățile fortificate, Țara Bârsei, cu oamenii plini de voie bună, Mărginimea Sibiului cu brânza și pastrama ce te fac să te lingi pe degete, Țara Hațegului cu vestitele sale cetăți dacice, munții semeți și Delta cea sălbatică. Pe toate le-am cutreierat, în lung și-n lat, în anul ce se va încheia în curând. Ne-am plimbat cu mocănița, am dormit la cort, am călărit și ne-am trezit la 4 dimineața pentru a prinde răsăritul în locuri de poveste, am pedalat prin bălți și noroi, pregătindu-ne pentru incursiunea din finalul anului.

Când am primit invitația lui Doru Panaitescu (un împătimit al naturii, explorator și pasionat fotograf de wildlife) de a participa la expediția de iarnă Goodyear 4×4, nu am stat pe gânduri. Mai ales că tura promite o aventură pe cinste: 3 zile de offroad în zone mai puțin umblate din Dobrogea, pe coclauri în care nu ajungi oricum și vizite la localnici. Caravana pornește la drum cu 3 mașini Mercedes Benz ML, bine echipate, cu anvelope pentru sezonul rece, potrivite atât pentru zone asfaltate cât și pentru porțiuni mai puțin umblate. Ce poate fi mai tentant?

Și uite cum vom afla noi că Dobrogea nu înseamnă doar mare, soare și Delta Dunării. Dobrogea este un loc fascinant, plin de istorie, de peisaje sălbatice, de tradiții, de mănăstiri, monumente … dar și de vinării. Ca să nu mai vorbim de vietățile de toate felurile, ce abia așteaptă să fie descoperite. Are cetăți perfect conservate, castre de pe vremea romanilor și a genovezilor, care au construit aici avanposturi pentru a asigura comerțul cu Orientul. Locuitorii săi formează un mix de etnii (români, bulgari, turci, tătari, lipoveni), în mijlocul cărora vom descoperi tradiții, meșteșuguri dar și o interesantă și bogată gastronomie. Cine nu a gustat vreodată borșul de pește, făcut la ceaun cu apă din Dunăre, nu a trăit simplitatea vieții. Cine nu a cântat kazaciocul alături de oacheșele lipovence, la malul mării, pe înserat, lângă un foc de tabără, nu știe ce înseamnă cu adevărat o petrecere.

Goodyear 4×4 Winter Experience este la al treilea traseu din această toamnă. Primele două, cele din Ardeal și Apuseni s-au încheiat deja. Avem și un concurs pe care l-am lansat săptămânile trecute pe Facebook. Câștigătorii se alătură caravanelor Goodyear, în aventura lor prin România. Dacă nu v-ați înscris, nu este încă timpul pierdut. Va urma tura din Vrancea, la final de noiembrie.

Peste două zile vom pleca așadar în Dobrogea. Nu dezvăluim acum întregul traseu. Vom reveni săptămâna viitoare cu impresii și imagini din aventura 4×4. Până atunci, fiți cu ochii pe #goodyear4x4 🙂

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.