Foto flash – Răsărit în Murighiol

Când priveşti spectacolul naturii la televizor dintr-un fotoliu confortabil, e o adevărată plăcere. Dacă ai şansa să vezi acelaşi cadru din mijlocul naturii, atunci simţi că eşti mai aproape de Dumnezeu.

 

În urmă cu doar o zi am părăsit Delta Dunării. Cu regretul că am stat mult prea puţin, ne-am consolat totuşi cu gândul că am trăit la maxim bucuria de a fi în mijlocul naturii. Trebuie să o spunem cu mâna pe inimă: avem un loc incredibil de frumos, o Deltă pură şi sălbatică, un loc mirific, nealterat prea mult de civilizaţie. O incursiune pe lacurile sale e o simfonie de culori, sunete şi sentimente, o experienţă cu adevărat de neuitat. Cine porneşte măcar o dată pe canalele înguste va dori să se întoarcă iar şi iar, cât mai curând. Noi nici nu bănuiam cât de curând …

În prima zi la prânz, conform programului, am pornit în explorări pe canalul Sfântul Gheorghe, aproape de Murighiol, unde am şi fost cantonaţi. În ultima zi aveam să prindem o ocazie şi să repetăm experienţa, făcând acelaşi traseu dis de dimineaţă. Obiectivul dinainte stabilit a fost să ajungem pe lac înainte de răsărit. Zis şi făcut. La ora 6 eram deja pe canale, iar un sfert de oră mai târziu, barcagiul pe care îl tocmisem şi-a aliniat barca paralel cu linia orizontului. În 5 minute a început spectacolul. Cerul a început să se înroşească treptat, ca şi cum o bombă atomică explodase între el şi pământ. Văpaia a crescut în intensitate, vestind tuturor vieţuitoarelor începutul unei noi zile. În numai câteva minute, astrul portocaliu s-a ivit de după case, aruncându-şi razele bine conturate în toate direcţiile. Iar ca spectacolul să fie complet, un stol de pelicani a trecut prin faţa noastră, brăzdând cerul ca o ceată de figuranţi, într-un zbor frenetic al libertăţii.

Related posts

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.