Foto flash – Hai noroc, Wallaby …!

Australienii îl alintă Joey (denumire generică dată de obicei puilor marsupialelor) şi sunt foarte ataşaţi de micuţul cu blană roşiatică.

 

Wallaby este cangurul mic roşiatic australian. Am făcut cunoştință cu el acum câţiva ani la Healesville Sanctuary, un Zoo aflat în Yarra Valley în apropiere de Melbourne. La momentul întâlnirii dormea dus pe un petec de gazon, parcat prevăzător după un copac, la adăpostul umbrei. L-am trezit cu o uşoară bătaie pe spate – Wallaby, ai uitat de întâlnire? Vin de la capătul pământului şi tu mă ignori? Se pare că într-un târziu şi-a adus aminte de mine. Ruşinat pesemne de inexplicabila greşeală, Wallaby s-a ridicat şi în semn de salut m-a lins prieteneşte pe mână. S-a scuzat, motivând că era cumplit de ostenit, după cheful de pomină din seara precedentă, când petrecuse peste măsură cu Taz şi Koala. Nu a fost de mirare că şi pe cei doi i-am găsit dormind.

Datorită urbanizării, habitatul lui Wallaby s-a restrâns dramatic, astfel că îl găsim adesea vagabondând pe lângă proprietăţile din suburbii. Se apără cu străşnicie de Dingo, vulpi şi alţi prădători folosindu-şi cu succes membrele inferioare. De obicei puteţi interacţiona cu el prin grădinile zoologice, la anumite ore, asistaţi de îngrijitor. Noi am avut noroc, l-am găsit singur singurel şi dispus să stea un pic la taifas. Dacă ajungeţi prin statul Victoria, în sud-estul Australiei, daţi o fugă la Healesville şi salutaţi-l pe Wallaby din partea noastră. E un tip extrem de simpatic.

Related posts

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.