Dispari în 60 de minute

“Ești încuiat într-o închisoare de maximă securitate și îți aștepți execuția. Ai fost încadrat ca și criminal în serie și acum te confrunți cu acuzații de crimă. Au existat multiple încercări de evadare din această închisoare dar foarte mulți au eșuat și cei mai mulți dintre deținuți ori au fost uciși ori au fost recapturați, în timp ce alții au dispărut fără urmă, dând speranța celorlalți deținuți că există posibilitatea de a evada. Ai 60 de minute să evadezi din închisoare înainte ca gardienii să se întoarcă.”

 

Nu e film, e realitate. Se întâmplă în zilele noastre în lumea întreagă, chiar și în București. Din fericire este o realitate nevinovată, pentru că scenariul de mai sus precede una din cele mai noi și interesante forme de distracție care a cuprins planeta: Escape Room. Transpus din mediul virtual în cel real acum câțiva ani în Hong Kong (destinația numărul 1 a bursucilor călători), jocul de-a evadarea a câștigat din ce în ce mai mulți adepți. Ca în cazul oricărui produs, conceptul de Escape Room a fost preluat în diverse forme, fiecare căutând să-i dea o formă de originalitate. Din acest motiv părerile și impresiile celor care au testat o astfel de experiență sunt cu totul diferite.

În fapt, în ce constă acest joc? Pornind de la o tematică prestabilită, ești închis într-o cameră, alături de alți “colegi de suferință” din care, cu ajutorul propriei perspicacități și a lucrului în echipă poți găsi diverse indicii care să te ducă în final către evadare. O cameră poate avea diverse grade de dificultate și numai capacitatea, logica și intuiția te pot salva. Lupta contra cronometru contribuie din plin la suspansul jocului astfel că nu vei avea nicio secundă de liniște. Vei căuta orice indiciu, te vei crampona de orice obiect găsit la îndemână care te-ar ajuta în misiunea imposibilă de evadare. La final vei fi sleit de nervi și puteri dar, mai ales în cazul în care ai părăsit camera înainte de cele 60 de minute, vei fi fericit.

Luna trecută am fost invitați de cei de la Real Escape Room să testăm pe pielea noastră calitatea de deținuți. Au venit în București cu o franciză pur asiatică – cele patru camere (Autopsy, Prison Break, Room 13 și Slaughter House) trec participanții prin toate experiențele și emoțiile pe care aceștia le-ar putea dori. Echipa formată din minim 2 și maxim 5 jucători este testată la cel mai înalt nivel, stimulând la maxim capacitatea intuitivă a “deținuților”. Noi am intrat în Prison Break, alături de Carmina și Petruș, reușind evadarea în ultimul minut. Dacă ne-a fost bine sau ne-a fost greu nu putem spune, așa cum nu vom dezvălui nici măcar un detaliu din interiorul camerei. Cert este că experiența a fost nemaipomenită și, evident, cere o întoarcere.

Ar trebui să recunoaștem în final că am beneficiat pe alocuri de ajutor … dar asta rămâne între noi. Pentru că, nu-i așa, într-o evadare îți pui mintea la contribuție, lucrezi în echipă, cauți indicii, faci legături, conexiuni … iar în ultimă instanță mituiești gardienii 😛

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.