La taifas prin LumeaMare cu bloggerii de travel

Câteodată e bine să nu rămâi agățat în lumea virtuală iar o întoarcere în cea reală este cât se poate de binevenită. Azi am făcut acest lucru la întâlnirea cu colegii bloggeri de călătorii, în cadrul unui eveniment organizat de prietenii de la LumeaMare

 

Despre LumeaMare am mai scris în articolele anterioare. Alex și Roxana Farca au creat acest colțișor de paradis online unde orice cititor se poate relaxa cu povești de călătorie, cu sfaturi, recomandări de evenimente, își poate clăti papilele cu minuni gastronomice din întreaga lume (Alex este un pasionat bucătar) și cu alte lucruri utile și interesante. Pe parte de călătorii, știm un lucru: suntem mulți bloggeri, dar puțini dintre noi au inițiative offline.

Exact acest lucru au reușit cei de la LumeaMare – să strângă laolaltă pasionați de călătorii, fie că sunt bloggeri, specialiști din industria de turism sau simpli cititori. Astfel a luat naștere un eveniment numit Povești din LumeaMare care a ajuns azi la ediția cu numărul 29 (îi dorim o viață cât mai lungă). În general, o dată pe lună ne strângem și povestim despre locurile pe care le-am văzut, despre întâmplările trăite, despre oameni, despre mâncare, tradiții, obiceiuri, despre orice legat de călătorii. Am avut onoarea să fim povestitori în LumeaMare, prima dată la ediția 13 (aventurile din China), apoi la o degustare de vin de Porto la Povești în deplasare la Bran, o scurtă cronică gastronomică în Povești cu Moș Crăciun și, pentru că vorbim de Moșu’, mai punctăm o apariție “cu plete dalbe” la ediția anterioară.

Pe lângă acest eveniment, cei de la LumeaMare au lansat în toamnă proiectul 22 de bloguri de travel din România, în ideea de a le aduna în jurul lor pe cele mai reprezentative din blogosfera călătoare românească. După trei luni de analiză, din aproape 70 de bloguri propuse (ele sunt mult mai multe în online), au fost selectate următoarele:

Afis-eveniment-29Plăcerea de a călători
* TravelBadgers

TravelBadgers a avut onoarea de se număra printre cele 22 de bloguri. Suntem încântați de acest lucru, știind astfel că poveștile noastre sunt citite și apreciate. Azi, LumeaMare a organizat o ediție specială cu bloggerii mai sus amintiți. Cum mulți dintre ei nu sunt din București, dat fiind vremea de afară și faptul că o parte mai și călătoresc, au răspuns prezent doar jumătate: TravelBadgers, Hai la Bord, ImperatorTravel, Trans-ferro (un video call live cu Iulian care bate Europa în acest moment … #cutrenul), Blogul de călătorii, Turistul, Viajoa, Laura și Apollo, Ici-colo, Meet the Sun și TravelGirls (în ordinea apariției la microfon). Evenimentul, desfășurat la Finnish Cocktail&Club din Centrul Vechi al Bucureștilor a strâns aproape 100 de pasionați de călătorii. În ciuda aglomerației, atmosfera a fost una de sărbătoare. Ne-am revăzut cu o parte din prietenii “nepalezi”, am cunoscut bloggeri noi, am povestit și ne-am simțit extraordinar.

TravelBadgers a avut misiunea de a deschide balul. Emoțiile n-au mai fost la fel de mari ca la ediția cu China și pot să vă spun că a fost o reală plăcere să povestesc în fața unei audiențe interesată de călătorii despre marea noastră pasiune. Fiecare din noi a venit cu o poveste, m-am gândit că ar fi nimerit să pomenesc prima călătorie a bursucului – s-a întâmplat acum mai bine de 30 de ani, atunci când am făcut prima călătorie pe cont propriu, fără părinți, fără profesori, neînsoțit decât de un coleg de vârsta mea. Povestea micului călător de atunci – cum am fugit de la grădiniță. Și pentru că am dorit ca prezentarea să fie însoțită de imagini din incursiunile noastre prin lume, am picantat-o cu filmul de mai sus. Coloana sonoră: Designed by Nature – Incredible Cappadocia, Discover Qatar, Malaysia truly Asia.

Mulțumim, LumeaMare! Un eveniment foarte reușit!

Related posts

3 comments

 1. Cred ca parintii mei sunt tare norocosi pentru ca, nefiind din Bucuresti, evadam pe dealuri, de multe ori prin locuri ce nu le erau deloc familiare si despre care au aflat… mult mai tarziu, cand deja era prea tarziu 😀

  Mi-a placut mult istorioara si e foarte tare ca o mai tii minte, cu atatea detalii. Si mi-a parut tare bine sa va cunosc 🙂

  • “Țara” mea era curtea despre care am povestit, undeva prin Dr.Taberei în București. Pe vremea când eram copil chiar semăna cu o uliță de sat, prăfuită, cu o zonă de iarbă unde ne făceam cort din carpete. Acum e asfaltată și plină de mașini iar copiii se joacă între ei online, fiecare închis în camera lui. Nici vorbă de evadări.

   Țin minte povestea pentru că o relatez destul de des cunoscuților. Premiera a fost sâmbătă, nu o mai povestisem în fața a 100 de oameni 🙂

   Te urmăresc de ceva vreme pe Picasa, mai târziu pe blog. Bucuros de cunoștință … live 🙂 Iar premiul l-ai luat pe merit, mesajul tău a fost foarte bine transmis. Eu am fost din start foarte relaxat pentru că oricum aș fi donat premiul altcuiva, nu puteam pleca în acea perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.