AirBadgers – Vulcanii Noroioși

În liniștea serii nu se aude decât bolboroseala ritmică a gazelor ce erup din străfundul pământului. În goana către libertate, iau cu ele ape freatice, calcare și argilă, scuipând în final o substanță groasă, gri-albăstruie, destul de consistentă. Am ajuns la Vulcanii Noroioși … exact la momentul potrivit.

 

Mai exact am ajuns în ultima zi a lui 2020 – când toată lumea pregătea masa de revelion, noi ieșisem din bârlog pe nepusă masă, în direcția Buzău. Puțin cam riscant, ținând cont că ne-am decis târziu iar ziua era scurtă. Conform Waze, aveam să ajungem la mustață la destinație, ceea ce s-a cam întâmplat. La intrare dăm de un nene plictisit și pus pe plecare, vizibil iritat de apariția noastră la o oră atât înaintată, cât să-i stricăm lui planurile. Ne-a mormăit printre dinți un “să nu vin să vă caut prin zonă, că vă știu pe voi, fotografii …!”. Simțise probabil aparatura prin rucsacul foto dar cred că nu s-a prins de partea cu drona. Se gândea probabil că suntem niște dubioși care vor să petreacă revelionul la vulcani. Ori, artificiile în zonă nu prea sunt de dorit. N-am stat să-i explicăm prea multe, eram în criză de timp. În fond, puteam să ridicăm drona și din parcare …

Poate că nu se vede în imagini, dar mai aveam la dispoziție fix 20 de minute să facem ceva până la asfințit, altfel am fi venit degeaba. După un montaj rapid al agregatului și un telefon la autorități pentru acceptul de zbor, am trecut la treabă. Ultimul apus al anului avea să ne aducă imagini pe care nu le prinsesem până atunci. Vulcanii Noroioși sunt spectaculoși la sol, în schimb din aer sunt de-a dreptul minunați. Un peisaj selenar avea să ni se deschidă pe ecranul smartphone-ului și mai târziu, la editare, pe monitoare. Natura este într-adevăr creatorul perfect. Am plecat mulțumiți … către noul an.

Vă invităm să admirați Vulcanii Noroioși așa cum îi vede o pasăre în zbor. Pentru o vizionare optimă, măriți pe ecran complet la rezoluție full HD.

Related posts

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.