Instant Search

Călător prin România – Dobrogea offroad

This slideshow requires JavaScript.

Acolo unde nu este drum, călătorii de offroad îl inventează!

S-a gândit Goodyear că ne-ar prii pe timp de iarnă să ne jucăm cu niște anvelope pentru sezonul rece pe trasee de offroad de nivel ușor și mediu. În același timp și Doru Panaitescu s-a gândit că nu ne-am da în lături de la o caravană 4×4 hoinară prin Dobrogea. Așa am pornit pe coclauri, într-o gașcă de 3 ML-uri Mercedes Benz echipate serios de iarnă, alături de o trupă de 9 pasionați de natură, fotografie și călătorie.

Clar și la obiect, la orizont este Goodyear 4×4 Winter Experience în Dobrogea.

Tare faină hoinăreala asta, ne-a mers la inimă! Mai degrabă aș spune că nici nu mai vroiam să ne dăm duși de pe trasee … e și normal să nu vrei să ieși dintr-o poveste în care totul se întâmplă așa cum îți dorești.

Ce-i drept, am avut mai multă ploaie decât zăpadă sau soare, dar ce a mai contat când mașinile turau pe tot ce întâlneam în cale, de la asfalt la noroaie adevărate și din șanturi înapoi pe drumuri forestiere sau direct pe bac pe Dunăre, iar noi eram cu ochii și teleobiectivele la pândă în căutarea cadrelor perfecte pentru povestea noastră.

Acum îmi dau seama că vremea însorită și drumurile uscate ar fi fost banale în toată această expediție 4×4. Cum altfel am mai fi reușit să îl impresionăm pe Radu?

Acum să fotografiem un cadru: ploaia este zdravănă, vântul ascuțit nu se lasă mai prejos iar norii joși și plumburii sunt supărați pe noi, pentru că îi ignorăm în veselia noastră și stăm foarte confortabil în mașinile echipate cu de toate, non stop la drum.

Reiterăm și facem precizarea că am fost în zone sălbatice ale Dobrogei, de care puțini dintre noi știam și unde fauna întâlnită ne-a depășit cu mult așteptările. Doru ne-a dat startul și am pornit într-o poveste care a luat în seamă mai mult experiența călătoriei în sine.

Plimbarea ușoară de offroad pe câte un dig la malul mării, acolo unde nu mai deosebești marea de cer, iar roțile rulează mai mult în apă decât pe dalele de beton … zău dacă nu este un început perfect pentru o zi cu gașca. Suntem niște copii și avem jucării (ceva mai scumpe!) dar culmea … fără nimeni care să ne interzică rulatul roților prin băltoace, de câte ori vrem noi. Adică de multe ori.

Când ajungem la Cetatea Enisala am vrea cu toții să avem și o rază de soare, atunci ne-am simți stăpânii meleagurilor verzi iar ploaia deasă am fi uitat-o la malul mării. Dar un pui de potârniche ne pune teleobiectivele la ochi și uităm repede de cadrul înnorat. Așa este când te simți iar copil, te bucuri!

În drumul nostru, dăm de fosta carieră pe nume Zebil și ne jucăm din nou cu mașinile așezate pe un platou de pietre asezonate cu un lac. O clădire părăsită îți oferă un cadru dezolant dintr-un film turnat în Romania, dar noi suntem cât se poate de veseli și agitați. Zona asta chiar are un aer special.